24 sep Cakes & Ales | Chocoladetruffels met Dark Sister
Hoi en welkom bij Cakes & Ales! Deze rubriek is in samenwerking met Madame Brûlée, een online chef die gek is op alles zoet. Madame Brûlée voorziet één keer per maand een dessert/sweet treat op basis van (alcoholische) dranken.
Chocolade is zo’n ingrediënt dat vrijwel bij alles past en in vele gerechten – zoet én hartig – verwerkt kan worden. Zo dachten de brouwers van Brussels Beer Project er ook over, toen zij Dark Sister op de markt brachten. Een Black IPA van 6,66%, vandaag verwerkt in donkere chocoladetruffels. Alsof dat geen sterk huwelijk is!
Ingrediënten
Recept
200 gr | donkere chocolade
75 ml | Dark Sister
50 gr | donkere basterdsuiker
65 ml | volle room
1 tl | grof zeezout
4/5 el | cacaopoeder
1. Hak de chocoladereep in kleine stukjes en plaats ze in een hittebestendige kom.
2. Giet het bier in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer één minuut doorkoken. Roer daarna de volle room door het bier- en suikermengsel en laat kort doorkoken.
3. Giet het warme mengsel over de chocoladestukjes en dek af, bijvoorbeeld met een bord. Laat dit 5 minuten staan. Roer na 5 minuten het beslag goed door, tot je een glad en glanzende massa krijgt. Giet dit in een schaaltje en laat het een halfuurtje afkoelen in de koelkast.
4. Roer het grof zeezout door het afgekoelde mengsel en plaats opnieuw in de koelkast. Laat het mengsel 3 tot 4u opstijven in de koelkast.
5. Rol balletjes van je beslag en bedek ze met cacaopoeder. Bewaar de afgewerkte truffels in de koelkast.