29 okt Cakes & Ales | Cheesecake mousse met The Glenlivet-karamel
Hoi en welkom bij Cakes & Ales! Deze rubriek is in samenwerking met Madame Brûlée, een online chef die gek is op alles zoet. Madame Brûlée voorziet één keer per maand een dessert/sweet treat op basis van (alcoholische) dranken.
Cheesecake is zo’n dessert waar je mening man mee gelukkig kan maken, waaronder mezelf én de mannen van Meug! Voeg daar nog eens een fluweelzachte karamelsaus aan toe, spiked met The Glenlivet Founder’s Reserve Single Malt Whisky en je hoort ons niet meer… of toch zolang er cheesecake mousse is 😉
Ingrediënten
Recept
Karamelsaus
200gr | kristalsuiker
100ml | water
250ml | volle room
50ml | The Glenlivet Founder’s Reserve Single Malt Whisky
Cheesecake mousse
200gr | roomkaas
50gr | kristalsuiker
250ml | volle room
100ml | whisky-karamelsaus
Handjevol droge koekjes
1. Start met de karamelsaus: Voeg de kristalsuiker en het water toe aan een pannetje en verhit dit op middelhoog vuur. Breng de suikersiroop aan de kook totdat het donkeramber kleurt.
2. Roer door de suikersiroop en voeg de volle room toe. Opgepast, dit gaat opborrelen! Roer goed totdat de room is opgenomen door de karamel. Haal het pannetje van het vuur, voeg de whisky toe en roer kort. Laat de karamelsaus helemaal afkoelen en opstijven.
3. Ga verder met de cheesecake mousse: Klop de roomkaas samen met de kristalsuiker luchtig. Giet de volle room erbij en klop tot je stijve pieken krijgt. Voeg op het einde de afgekoelde karamelsaus toe en mix totdat het helemaal gemengd is.
4. Maal de droge koekjes fijn en plaats een eetlepel of twee in je schaaltje. Spuit of schep wat cheesecake mousse erbovenop en strijk glad met een lepel. Werk af met extra karamelsaus en wat gemalen koekjes. Bewaar in de koelkast en serveer fris!