26 nov Cakes & Ales | Herfstbrood met eau de vie Schone van Boskoop
Hoi en welkom bij Cakes & Ales! Deze rubriek is in samenwerking met Madame Brûlée, een online chef die gek is op alles zoet. Madame Brûlée voorziet één keer per maand een dessert/sweet treat op basis van (alcoholische) dranken.
Ik blijf zo lang ik kan in de ontkenning dat de winter eraan komt – dus geniet ik nog volop van herfstige desserts! Vandaag een herfstbrood met appeltjes, walnoten en een Schone van Boskoop-eau de vie van Beacon Spirits!
Ingrediënten
Recept
Herfstbrood
2 | rol kant-en-klaar bladerdeeg
100gr | donkerbruine suiker
200gr | walnoten
75gr | gesmolten boter
500gr | appels
1 tl | kaneelpoeder
snuf | zout
75ml | Eau de vie Schone van Boskoop
Glazuur
200gr | poedersuiker
15ml | (amandel)melk
15ml | Eau de vie Schone van Boskoop
1. Hak de walnoten fijn en snij de appels in kleine stukjes. Voeg dit samen in een kom en meng met de suiker, het kaneelpoeder en het snufje zout.
2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de helft van de gesmolten boter. Bestrooi rijkelijk met de helft van het appelmengsel en snij in rechthoekjes. Herhaal met de tweede rol bladerdeeg.
3. Stapel de rechthoekjes op elkaar en plaats in een rechthoekig bakblik. Overgiet met 25ml eau de vie. Bak 45-60min goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Giet opnieuw 25ml eau de vie over het brood na 20min bakken. Herhaal na 40min baktijd. Wanneer het brood gaar en goudbruin is, haal uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm.
4. Maak terwijl het glazuur. Voeg de poedersuiker, de melk en de eau de vie samen in een kommetje en roer tot een glad glazuur. Giet over het bijna afgekoelde brood en genieten maar!