We zeggen het al jaren: jenever is een miskend product. Ooit was het onze trots en glorie en was het alomtegenwoordig. Nu is het een drank die wat lijdt onder onze Belgische volksaard: een beetje timide, wat verlegen, makkelijk overweldigd door allerhande buitenlands geweld. En dan zwijgen we nog over alle fruit-, room-, vanille-, en andere smaakjesjenevers…
Tijd dus om ons te verdiepen in dit prachtig stukje erfgoed. Geen betere man op aarde dan Davy Jacobs om ons te begeleiden door de wondere wereld van de Belgische jenever. Hij is directeur van het Jenevermuseum in Hasselt en weet alles over de geschiedenis, de productie, de regionale verschillen en natuurlijk de smaken van jenever. En hij kan er dan potdorie ook nog eens smakelijk over vertellen. Samen met hem stelden we een toffe line-up samen van maar liefst 8 Belgische jenevers.
Deze tasting verloopt online, maar wordt uitgezonden vanuit het Jenevermuseum in Hasselt, waar we ons tussen de stookketels (ze vertellen er niet alleen over, maar maken het daar ook zelf!) nestelen om de verhalen van de jeneverbes en haar drank te vertellen.
Als je na de tasting zin krijgt om het museum te gaan bezoeken, dan kan dat zelfs gratis, want elke deelname is goed voor twee vrijkaartjes voor het Museum!
Dus kortweg:
Voila. Getriggerd? Snel ticketje bestellen!
U was helaas te laat voor de live masterclass, maar u kan de sampleset nog steeds bestellen en de masterclass op Youtube herbekijken via deze link!
Line-up, in willekeurige volgorde :
18/11 - 20.00u
Online tasting
€32.50 p.p.