Vooroordelen. We love’em.
Tenminste, als we ze kunnen ontkrachten, weerleggen, uit de wereld helpen.
Zo’n hardnekkig vooroordeel dat blijft bestaan is dat Amerikaanse whisky geen echte whisky is. Onlangs hoorde ik een brave ziel zelfs luidop beweren dat Amerikaanse whisky niet bestaat. ‘Ze maken daar bourbon, meneer, geen whisky.’. Moeilijke job hebben wij soms hoor, en we putten uit onze Olympische reserve aan zelfbeheersing om daar vriendelijk op te antwoorden.
Het punt blijft dat een whiskyliefhebber die naam waardig zichzelf gewoon bijzonder tekort doet als hij/zij alles wat uit de Joenaaited Steets komt gewoon meteen links laat liggen. Want er wordt heel wat moois gemaakt, en de verschillende stijlen zijn stuk voor stuk het ontdekken waard.
Gelukkig zijn er mensen zoals Vincent Schietse, een heerlijk gepassioneerde kerel die zich dag in dag uit bezig houdt met whisky’s uit de USA. in zijn hoedanigheid als Brand
Ambassador bij Brown Forman. Hij komt langs en brengt een grote doos vol lekkers mee, met als doel een uitgebreide aangename kennismaking met verschillende Amerikaanse whiskystijlen. Lees er de line-up hieronder even op na, en je ziet verschillende graansoorten, verschillende insteken. Hij legt je haarfijn uit wat het onderscheid is en je smaakpapillen doen de rest.
De line-up voor deze tasting:
Zoals steeds krijgt u ook een biertje van Cabardouche aangeboden bij aankomst, en kan u na afloop nog gezellig nakaarten.
Locatie: Cabardouche taproom, Engelselei 254, 2140 Antwerpen
Prijs: 25€ (welkomstbier + 7 whisky’s)
Tasting starts at 20.00h, doors open 19.30h
23/4
Live Tasting
25€
Meldingen