Ook in 2022 organiseren we een reeks toffe én tegelijk leerzame avonden samen met Jones Foodbar in Schilde. Hieronder vind je telkens in het kort wat we elke avond gaan doen – voor meer info, klik op de link en bestel meteen je tickets!
We starten de reeks op 6/4 met een avond rond wijnen met bubbels: wat zijn de verschillende soorten, wat is nu precies het verschil tussen cava en champagne etc. MEER INFO
Op 13/4 zijn we de week voor Pasen, en dan focussen we op chocolade, natuurlijk. Dat is namelijk een ideaal product om te foodpairen met allerlei lekkere dranken; de ideale inspiratie dus voor de afsluiter van je Paasmenu! MEER INFO
Vervolgens gaan we op 20/4 en 27/4 voor een tweeluik met whisky in het spotlicht. De eerste tasting gaan we dieper in op de rol van hout in het rijpingsproces van whisky. Tijdens de tweede avond zoomen we in op de leeftijd van whisky, en alle misverstanden die daar rond bestaan; je kan beide tastings apart volgen, of meteen een duoticket boeken voor de twee avonden. MEER INFO OVER 20/4 en MEER INFO OVER 27/4
Op 4/5 schenken we bieren – we proeven zeer uiteenlopende bieren, volgens de 4 basissmaken (zoet, zuur, zout, bitter), die inderdaad allemaal in bier gebruikt worden als focuspunt. MEER INFO
De drie laatste sessies zijn weer met elkaar gelinkt; in drie avonden verkennen we de wereld van de cocktails; meer dan enkel proeven kan je hier ook zelf aan de slag om te leren hoe je zelf toffe cocktails kan maken. Sessie 1 behandelt een reeks klassieke cocktails en recepten. In sessie 2 gaan we in op het showelement en het ritueel van het cocktails maken, want ja, ook de keuze van glas, je garnituur en de manier waarop je ze serveert heeft een invloed op hoe je ze ervaart. Tenslotte gaan we in de laatste sessie dieper in op 1 stijl van cocktails, namelijk de Tiki-stijl. Zo zetten we de zomer meteen in met een tropische vibe! Ook deze drie sessies kan je elk apart volgen, of je kan een combiticket nemen voor alle drie tegelijk. MEER INFO OVER DE 3 WORKSHOPS
We hopen je te zien op deze sessies in de Jones Foodbar! En als je er toch bent, eet vooraf iets in het restaurant, je zal het je niet beklagen!