Foto: Johan Reyskens
Wat krijg je als je Cabardouche en Meug samen een bier laat creëren?
Een gek bier met een sterke wil om zich citrusfris te bewijzen, maar je toch met een bittere nasmaak achterlaat.
Zo weet Katsubō (Japans voor Meug, of goesting, als je wil) de harten van menig bierliefhebber te veroveren.
Katsubo (nadruk op de -bo) is een bier van 5,6% ABV. Het werd gebrouwen met citroenschil en yuzu, en kreeg een dryhopping van Mandarina Bavaria en Riwaka-hop. Het werd in kleine oplage gemaakt exclusief voor het Meug Tastingfestival 2022 op 21 en 22 oktober in het Antwerpse Zuiderpershuis. Daar kon je het voor de eerste keer proeven.
Vanaf nu is het ook beschikbaar voor jou om thuis te proeven. Je kan het hieronder bestellen. Verzenden is mogelijk (niet voor bakken!), of je kan het afhalen in Antwerpen of Schilde, of contacteer ons voor afhaling op een van de vele tastings of festivals waar Meug aanwezig is de komende weken en maanden.
Interesse om Katsubo in jouw bar of cafe te serveren? Contacteer ons voor de mogelijkheden (jeroen@meug.be)!
INGREDIËNTEN: gerst, tarwe, haver, hop, water, gist, yuzu en citroenschil
Met hergisting op de fles en smaakevolutie. Ten minste houdbaar tot oktober 2024.