THE WHISKY PROFILERS

23/10 – Antwerpen!

Wie Meug een beetje kent, weet dat er soms bepaalde whiskyvragen knagen in ons brein. Een daarvan is de term ‘distillery profile’. Je kan dat op allerlei manieren interpreteren: distilleerderijkarakter, spiritprofiel, typische smaken van een distilleerderij,… Het punt is dat whiskyliefhebbers het hier graag over hebben, en het vaak ook als een vaststaand feit aannemen dat distilleerderijen altijd herkenbare elementen in hun producten hebben. Dat zijn dan ook zaken die steevast in tasting notes opduiken en als een soort markers fungeren om whisky’s te beoordelen. Zoiets als ‘waxiness’ in Clynelish.

Awel, wij zijn daar niet zo zeker van. Het is te zeggen, we denken dat het een pak genuanceerder, gecompliceerder en verrassender is dan de meeste whiskyproevers doorgaans denken. Want wat is dat dan precies, die ‘waxiness’? En was die er altijd al, of is die recent opgedoken? En niet alleen die waxiness, er zijn er zo nog wel wat.

Uren kunnen we daar over palaveren, discussiëren en argumenteren, tenminste als Meugvriend Jeroen Moernaut van Care For Craft Spirits ook in de buurt is. Maar nog leuker dan palaveren is al die woorden ondersteunen met een paar mooie voorbeeldjes in een glas. Laat dat nu net het opzet zijn van deze editie van de Meug Club Cabardouche.

We gingen samen met Jeroen even grasduinen in de standaardmanieren waarop distilleerderijprofielen omschreven worden (online, in publicaties, in recensies). Die profielen toetsen we aan een reeks al dan niet (a)typische voorbeelden van producten van die distilleerderijen. Die we dan uiteraard blind proeven. Kan jij de fles linken aan het juiste profiel? Bestaat er wel zoiets als een profiel? Doet het er eigenlijk wel toe of het bestaat of niet? Meer dan ooit hopen we hier een dialoog op te starten met de aanwezigen. Gaan we er uit geraken? Waarschijnlijk niet. Gaan we er een toffe avond van maken? Zeker wel!

Om er rustig in te komen schenken we u bij aanvang alvast een biertje van het huis!

Locatie: Taproom Bieren Cabardouche, Engelselei 254, 2140 Borgerhout

Prijs: 40€ (7 whisky’s + welkomstbier)

Tasting start om 20.00u, deuren open vanaf 19.30u – u kan na afloop zeker nog iets blijven drinken!





DEELNAME THE WHISKY PROFILERS 23/10
€ 40,00




Totaal


23/10

Live Tasting

40€