Midden in Antwerpen werkt een wijnmaker. Neen, dit is niet het begin van een mythische fabel, maar gewoon de keiharde realiteit. Meer zelfs, het is een hele, hele goeie wijnmaker.
Patrick Nijs plantte iets meer dan 10 jaar geleden zijn eerste wijnstokken. Niet in het centrum van Antwerpen (dat zou wat veel gevraagd zijn, misschien), maar in het Hageland. Op basis van wat hij daar op verschillende percelen verbouwt met veel liefde en in nauwe samenwerking met de natuur zelf, maakt hij vervolgens in zijn urban winery in de Vleminckstraat absolute topwijnen. Met flair, met karakter, met kennis van zaken en met typische Antwerpse humor en eigenzinnigheid. Of gaat u een toprestaurant als El Celler de Can Roca, dat zijn wijnen op de kaart heeft, tegenspreken?
Kers op de taart dan maar? Patrick is ook een bevlogen verteller die als geen ander zijn passie op u (ja, u!) kan overbrengen terwijl u zijn wijnen proeft. Als u nu nog niet overtuigd bent dat u er bij moet zijn, dan weet ik het ook niet meer. U zal zich een Chansaar wanen, als u niet Kontreir doet!
De line-up voor deze tasting is een selectie van 5 toppers uit de koker van Patrick:
– Pétnat als aperitief
– Chansaar Rood
– Quatre Mains rood
– Kontreir IIX (wit 2022)
– Ruby Sec (versterkt en licht zoet)
Geen alledaagse flessen, al zeggen we het zelf en gegarandeerd onze Meug!
Locatie: Cabardouche taproom, Engelselei 254, 2140 Antwerpen
Prijs: 50€ (welkomstbier + 5 topwijnen)
Tasting starts at 20.00h, doors open 19.30h
15/1
Live Tasting
50€